Oud-patiënten en GGZ-medewerkers komen in verzet nadat bekend werd dat de Eikenboomkliniek in Zeist het aantal bedden halveert.
Volledig scherm
Oud-patiënten en GGZ-medewerkers komen in verzet nadat bekend werd dat de Eikenboomkliniek in Zeist het aantal bedden halveert. © Mel Boas

Minister kan halvering unieke kliniek in Zeist niet voorkomen, maar actiegroep strijdt verder

Minister voor Langdurige Zorg Conny Helder gaat niets doen om de halvering van het aantal bedden bij de specialistische Eikenboomkliniek in Zeist te voorkomen. Die boodschap kreeg actiebeweging Red de GGZ gisteren, tijdens een bezoek aan de Tweede Kamer. Ondanks de voor hen teleurstellende boodschap blijft de groep strijden om de plannen van tafel te krijgen. 

  1. Anouk en Stephen willen Nederland veroveren met vegan-tegenhanger van de McDonald’s: ‘Niet doorsnee’
    PREMIUM

    Anouk en Stephen willen Nederland veroveren met ve­gan-tegenhan­ger van de McDonald’s: ‘Niet doorsnee’

    De Woerdense Anouk Hermanides en Stephen Nieuwenhuis hebben het er maar druk mee: naast de zorg voor hun vijf kinderen - die ze veganistisch opvoeden - openden ze in het afgelopen jaar twee veganistische restaurants in Utrecht en Rotterdam. Ze hebben de Canadese Copper Branch-formule naar Nederland gehaald en houden zich vast aan hun doelstelling: tientallen restaurants openen door heel Nederland.

In samenwerking met indebuurt Utrecht