De buienkant van de woning aan de Nicolaas Beetsstraat in Utrecht.
Volledig scherm
De buienkant van de woning aan de Nicolaas Beetsstraat in Utrecht. © Ludenhoff Groep Makelaars

Misschien wel het duurste appartement ooit in Utrecht: 8076 euro per vierkante meter

Wonen op stand in Utrecht. Dat kan aan de Nicolaas Beetsstraat, maar je betaalt wel de hoofdprijs. Voor 26m2 betaal je 210.000 euro, ruim 8000 euro per vierkante meter.

De woning staat aangeboden op website Funda. Het wordt omschreven als een trendy tweekamerappartement. Je krijgt er ook een ‘gaaf balkon’ bij. Het huis ligt aan de rand van het centrum en op korte loopafstand van het Centraal Station. De woning is gelegen op de tweede verdieping van een statig pand uit 1905 dat in 2009 gesplitst is. De badkamer is 2,34 vierkante meter groot. 

,,Het is inderdaad veel geld”, zegt makelaar Geert Siereveld. ,,Over het algemeen geldt wel hoe kleiner de kamer, hoe hoger de vierkante meterprijs. Het ligt ook aan de wijk, maar in de betere wijken van de stad ligt de gemiddelde prijs op 5000, soms tegen de 6000 euro aan. Ik begrijp dat mensen dat veel geld vinden. Voor mensen die een huis zoeken kan het soms frustrerend zijn als de prijzen zo hoog zijn. In Amsterdam-Zuid werd niet zo lang geleden een tussenwoning voor 1,2 miljoen euro verkocht. De mensen willen het hebben en betalen het.”

1,1 miljoen euro

De woning aan de Nicolaas Beetsstraat is nog maar sinds kort de duurste per vierkante meter. In mei verkocht makelaar Jan Muus nog een appartement van 148 vierkante meter aan het Servaasbolwerk voor 1,1 miljoen euro. De 7500 euro per vierkante meter was toen de hoogste prijs in de stad. 

Hoewel de gekte op de Utrechtse woningmarkt lijkt af te nemen, zijn mensen nog steeds bereid veel geld neer te leggen voor een woning in een mooie wijk. Een woning aan de Burgemeester Reigerstraat staat voor 300.000 euro te koop, maar er is al een aanbieding van 375.000 euro binnen. Een huis met 47 vierkante meter woonruimte voor 7978 euro per vierkante meter. ,,Vroeger had ik dertig bezichtigingen per woning, nu twintig”, aldus Siereveld. ,,De straal wordt ook steeds groter, want ook Zeist en Bunnik worden populair onder inwoners van Utrecht die een huis willen kopen. Ik spreek liever van een grillige markt. Soms is een huis zo verkocht, een ander loopt dan niet.” 

Animo

Het huis aan de Nicolaas Beetsstraat gaat vandaag in de verkoop. Siereveld heeft al een kleine tien bezichtigingen staan voor het appartement op de tweede etage. ,,Er is animo voldoende. Ze liggen niet in slaapzakken voor de deur, maar dit is prima voor zo’n studio. Je hebt in Utrecht studiootjes aan de IBB-laan van 29m2 ofzo. Dat is één ruimte, een minder leuke plek, geen balkon en die gaan ook voor 180.000, 185.000 van de hand. Deze heeft een heel mooi dakterras op het zuiden, op een mooie plek. Het is veel geld, dat ben ik met je eens. Als je puur naar de vierkantemeterprijs kijkt, is die best Amsterdams, om het maar zo te zeggen.”

Siereveld vermoedt dat ouders wel iets voor hun studerende kinderen willen kopen. ,,Die kinderen willen niet in een studentenhuis, of de ouders willen het niet, of een kamer is niet te vinden. Die ouders hebben vaak twee, drie ton op hun bankrekening staan. Dit type woning is een hele goede optie. Het moet nog blijken natuurlijk, want ik heb hem nog niet verkocht.”

De binnenkant van het appartement.
Volledig scherm
De binnenkant van het appartement. © Ludenhoff Groep Makelaars

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht