Een 'gestolen fiets‘ achterop een onbekende auto bleek allerminst het verdwenen exemplaar.
Volledig scherm
Een 'gestolen fiets‘ achterop een onbekende auto bleek allerminst het verdwenen exemplaar. © eigen foto

Misverstandje: ‘gestolen‘ bedrijfsfiets op auto blijkt gewoon van werknemer

De automobilist die met een vermeend gestolen fiets achter op zijn wagen door Utrecht reed, blijkt geen enkele blaam te treffen. 

Een misverstandje bracht de vader van een werknemer in het verdachtenbankje, ten onrechte. Eigenaar Boudewijn Joosen van Barlavento BV dacht op een auto bij een stoplicht een bedrijfsfiets te spotten die gestolen was, maar het bleek te gaan om één van de andere vijf bedrijfsfietsen. En die had een werknemer achter op de auto van zijn vader gehangen. Omdat het regende en hij hem om een lift had gevraagd.  

Blijft over de gestolen fiets, want die is nog altijd onvindbaar. ,,Maar die is al een tijdje terug gestolen. Nu werd mijn fiets gespot op een voor mijn collega vreemde auto, die niet wist dat deze van mijn vader was‘’,  zegt de betrokken werknemer. 

Eigenaar Boudewijn Joosen dacht zijn fiets op het spoor te zijn en plaatste de foto zaterdag op Twitter. Hij deed naar zijn zeggen aangifte en hoopte op respons via social media. Joosen wilde de fiets graag terug en vroeg online of de dief de fiets wilde terugbrengen. ,,Dat kan wat mij betreft zonder tussenkomst van de politie.‘’ 

De ‘fietsvork‘ bleek zondagmorgen toch anders in de steel te zitten, bevestigt Joosen. ,,Ja, met recht een misverstand. We hebben deze beste man ten onrechte in verlegenheid gebracht.‘’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht