Volledig scherm
PREMIUM
Jonathan Joosten woont in een sociale huurappartement aan de Oudegracht. Mitros wil het pand, met in totaal elf appartementen, doorverkopen aan een belegger. © Marnix Schmidt

Mitros bouwt 434 sociale huurwoningen, in plaats van de afgesproken 1100

Woningcorporatie Mitros bouwt veel minder sociale huurwoningen dan het de gemeente Utrecht had beloofd. Volgens afspraken zouden er tussen 2016 en 2020 1100 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat worden er maximaal 434. Dat is nog niet eens de helft.

Dit blijk uit Mitros-jaarverslagen en andere openbare stukken. Het niet nakomen van de afspraken is des te opmerkelijker, omdat Mitros aan de lopende band sociale huurwoningen verkoopt. Mitros zegt dat geld nodig te hebben om elders in de stad nieuwe sociale huurwoningen te kunnen bouwen. 

Vorig jaar verkocht Mitros 239 ‘monumentale’ huurwoningen in de binnenstad voor in totaal naar schatting 70 tot 100 miljoen euro. Nu wil de corporatie weer 22 binnenstadswoningen verkopen voor ruim zes miljoen euro. Ook in wijken als Ondiep, Lunetten, Zuilen, Tuinwijk, Pijlsweerd en Kanaleneiland biedt Mitros voortdurend corporatiewoningen te koop aan.

  1. De klas van Fenne (16) uit Zeist vluchtte dit weekend uit Italië voor het coronavirus: ‘Heel heftig’
    PREMIUM

    De klas van Fenne (16) uit Zeist vluchtte dit weekend uit Italië voor het coronavi­rus: ‘Heel heftig’

    Twintig leerlingen en twee leraren van de Stichtse Vrije School in Zeist zijn maandagavond ‘gevlucht’ voor het coronavirus in Italië. Zij gingen zaterdagochtend op uitwisseling in het dorpje Colle vlak bij Florence, maar stapten 36 uur later alweer in de eerste nachttrein terug. Fenne Kouwenberg (16) is een van die leerlingen. ,,Veel mensen zijn bang dat zij het virus nu ook hebben.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht