Volledig scherm
De appartementen aan de Lomanlaan in Utrecht zijn weer in beheer van Mitros. © Mitros

Mitros zegt contract op met huisbaas Van Hooijdonk

Mitros heeft het contract met de omstreden huisbaas Marcel van Hooijdonk voor de verhuur van 130 appartementen aan de Lomanlaan in Utrecht ontbonden. Dit betekent dat het gebouw vanaf 1 november 2016 weer volledig in verhuur en in beheer komt van Mitros.

Mitros en Van Hooijdonk zijn het erover eens dat de samenwerking niet dat heeft opgeleverd wat men ervan heeft verwacht en hebben daarom besloten de samenwerking te beëindigen, aldus de corporatie. Huurders klaagden over intimiderende praktijken. Daarnaast vroeg Van Hooijdonk te hoge huren.  

Sinds augustus 2014 verhuurde Mitros het toen leegstaande kantoorgebouw aan de Lomanlaan aan Stichting Volkshuisvesting Utrecht (SVU), waarvan Van Hooijdonk de directeur is. De SVU heeft het gebouw omgevormd tot 130 appartementen voor starters en studenten. Daarnaast zijn er een kinderdagverblijf en een stichting voor autistische studenten gehuisvest.

De corporatie betaalt SVU een overnamevergoeding voor de investeringen die SVU heeft gedaan om het gebouw om te vormen tot appartementen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht