Volledig scherm
Foto ter illustratie. © shutterstock

Mobiele koffiekar bij station Bunnik moet het leven van fietsforenzen leuker maken

Een mobiele koffiekar om fietsers van een vers bakje te voorzien. Dat is één van de zaken die betaald worden uit 70.000 euro provinciale subsidie voor verbetering van de fietsroute tussen station Bunnik en Utrecht Science park.

De 70.000 euro wordt verder gebruikt voor nieuwe borden, betere aanwijzingen op het wegdek, een uitbreiding van de fietsenstallingen rond het station en het plaatsen van nieuwe paaltjes. Deze verbeteringen zijn allemaal onderdeel van het plan Ga toch Fietsen.

Opvallend onderdeel is de mobiele koffiekar die bij het station van maandag tot en met woensdag in de ochtendspits koffie en thee aanbiedt. De versnaperingen passen in de doelstelling het fietsen tussen station Bunnik en het Utrecht Science Park (USP) veiliger, duidelijker en leuker te maken. Het is overigens onduidelijk of het om gratis koffie en thee gaat, de gemeente Bunnik kon dat vandaag niet toelichten.

Milieu

De maatregelen vergroten de bereikbaarheid van het USP en stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets. En dat is weer goed voor het milieu en de gezondheid. 

Het plan Ga toch Fietsen is bedacht door de gemeente Bunnik, gemeente Utrecht en de provincie Utrecht in samenwerking met de Universiteit Utrecht.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht