Op de A2 bij Vinkeveen waaiden glazen panelen, stalen stellingen en kunststof kozijnen van een vrachtwagen.
Volledig scherm
Op de A2 bij Vinkeveen waaiden glazen panelen, stalen stellingen en kunststof kozijnen van een vrachtwagen. © Petershotnews.nl

Modder en stalen stellingen op snelwegen rond Utrecht door onstuimig weer

Automobilisten moeten deze ochtendspits extra voorzichtig zijn. Vanwege de harde wind heeft het KNMI code geel uitgeroepen.

In het hele land kunnen zware windstoten voorkomen van 75 tot 90 km/uur. Daardoor verliep de ochtendspits onstuimig, met verspreid fikse regenbuien. Zo stond het op de A2 vanuit Amsterdam richting Utrecht vanmorgen bij Vinkeveen al vroeg vast. Glazen panelen, stalen stellingen en kunststof kozijnen waaiden daar van een vrachtwagen. Deze file was na een halfuur nagenoeg opgelost. 

Modder

Even verderop op de A2 moest bij knooppunt Oudenrijn de verbindingslus van de parallelrijbaan richting Den Bosch worden gesloten. Er lag modder op het asfalt. Het verkeer werd omgeleid via de A12 en A27 richting Breda.

Op de A27 richting Utrecht was tussen Hagestein en Houten vanwege de harde wind de spitsstrook tijdelijk dicht.

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om extra alert te zijn als zij de weg op gaan. ,De harde wind die verwacht wordt, is niet direct een spelbreker voor het verkeer, hoewel alertheid geboden is’, zo meldt Rijkswaterstaat.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht