Modderstroom over perron: Hele dag geen treinen van en naar Rhenen

UpdateEen modderstroom, als gevolg van een spontane breuk in een waterleiding langs de Kastanjelaan in Rhenen, heeft ervoor gezorgd dat er vandaag de hele dag geen treinen naar en van station Rhenen rijden.

ProRail is al de hele dag bezig om het spoorwegemplacement te ontdoen van de modder. Station Rhenen ligt diep, pal naast de uitlopers van de Grebbeberg. Zo'n vijftien meter boven het station loopt de Kastanjelaan en daar is in de nacht van dinsdag op woensdag een waterleiding gebroken. Daardoor is de grond naar beneden gaan schuiven en daarbij zijn enkele bomen die op de steile helling stonden mee naar beneden gezogen. Die modderstroom en een boom kwamen tot stilstand op de rails.

ProRail hoopt dat de treinen morgenochtend weer volgens de normale dienstregeling vanuit Veenendaal-Centrum naar Rhenen kunnen rijden. ,,We zijn nu nog bezig om de modder van de rails af te halen en pas vanavond kunnen we zien hoe groot de schade is'', zei Pro-Rail officier van dienst Jan Hörsten. ,,Maar we gaan ervan uit dat alles morgen weer moet kunnen rijden.''

Gratis koffie

De schade aan het perron is beperkt, wel moest er vandaag grondig schoongemaakt worden. De NS zette bussen in om reizigers te vervoeren van en naar station Veenendaal-Centrum.

Station Rhenen wordt onder meer gebruikt door bezoekers van Ouwehands Dierenpark en door forensen vanuit Wageningen, Rhenen en de Betuwe naar Utrecht. De NS zorgde voor gratis koffie, thee en koek bij station Rhenen. Reizigers reageerden rustig op de overlast. Het was voor iedereen die een blik op het modderige perron wierp duidelijk dat dit een kwestie van overmacht was.

Volledig scherm
Het perron van station Rhenen is volledig bedekt met modder en zand. © ProRail

De hele dag werd er gezaagd om scheef hangende bomen op de helling veilig te kunnen verwijderen. Verschillende bewoners van de Kastanjelaan in Rhenen konden ook een tijdlang niet douchen vanwege de kapotte waterleiding. Dat probleem is door monteurs van Vitens verholpen.

Volledig scherm
De gesprongen waterleiding heeft voor problemen gezorgd. © ProRail

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht