Volledig scherm
Hudson’s Bay in Hoog Catharijne. Inzet: Burgemeester Jan van Zanen © Ruud Voest / Erik van ’t Woud

Moet burgemeester Van Zanen wel naar de opening van ‘milieu-onvriendelijk’ Hudson’s Bay?

PollVerschillende Utrechtse politieke partijen stellen vanmiddag vragen aan burgemeester Jan van Zanen over de komst van warenhuis Hudson’s Bay. De keten zou niet milieuvriendelijk, duurzaam en sociaal zijn en de partijen vragen zich dan ook af waarom de burgemeester bij de opening zal zijn van het Canadese warenhuis.

Hudson’s Bay opent volgende week een nieuwe vestiging in Utrecht, en dat is tegen het zere been van de Partij voor de Dieren (PvdD), Denk, ChristenUnie, Partij van de Arbeid (PvdA) en de SP. Volgens hen heeft het bedrijf het zogeheten Transitie Akkoord voor veilige fabrieken niet ondertekend. Daarmee lijken de mensenrechten en milieuvriendelijkheid in het geding te komen. 

Poll

Als Hudson’s Bay het Transitie Akkoord niet ondertekent, dan moet burgemeester Van Zanen wegblijven bij de opening van het warenhuis

  • Eens (46%)
  • Oneens (54%)
498 stemmen

De partijen vragen zich dan ook af waarom de burgemeester bij de opening van het filiaal is. Dat komt in het oude pand van de V&D in winkelcentrum Hoog Catharijne. De partijen willen van Van Zanen weten of hij bereid is Hudson’s Bay op te roepen het Transitie Akkoord alsnog te ondertekenen. 

Over het algemeen gaat het slecht met de Canadese winkelketen, die vooral het duurdere kledingsegment verkoopt en te vergelijken is met De Bijenkorf. Vorig jaar werd bekend dat het bedrijf zwaar verlies lijdt. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht