Volledig scherm
© William Harthoorn

Mogelijk asbest in sporthal De Hokhorst in Renswoude

UpdateIn het dak van sporthal De Hokhorst in Renswoude, dat vandaag in brand is gevlogen, zit mogelijk asbest. Het is de vraag of het is vrijgekomen. De brand is inmiddels geblust.

De brandweer kreeg even voor 14.00 uur een melding van een uitslaande brand aan de achterkant van het gebouw. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Zo'n 15 brandweerwagens uit de wijde omgeving hielpen de brandweer van Renswoude.

,,We vermoeden dat er asbest in het dak is verwerkt’’ zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. ,,Dat wordt nu onderzocht. De wind staat zo dat als er asbest is vrijgekomen, dat niet richting bebouwing is gewaaid, hooguit richting een weg en de rest van het sportpark.’’

Problemen met aanvoer bluswater

Er waren geen mensen in het pand aanwezig. De brandweer zette een hoogwerker in om de brand te bestrijden. Onder meer de brandweer van Veenendaal en Ede werden gevraagd te assisteren. Ede heeft een grote tankwagen gestuurd omdat er problemen waren met de aanvoer van bluswater.

De eerste melding was van een uitslaande brand aan de achterkant van het gebouw. Het vuur zou zijn ontstaan tussen de golfplaten van het dak en de isolatie er onder. In de sporthal was veel rookontwikkeling. Die rook sloeg over naar een naastgelegen woning. Dat pand werd uit voorzorg ontruimd. De bewoners moesten buiten wachten tot ze weer naar binnen konden. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Utrecht en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht