Volledig scherm
© cityserivcebike.nl

Monteurs voortaan op de bakfiets naar binnenstad

Monteurs van Coca-Cola, Douwe Egberts en KPN gaan hun klanten in de binnenstad van Utrecht bezoeken met een elektrische bakfiets in plaats van een auto of bestelbus.

Donderdag geeft wethouder Lot van Hooijdonk het startsein voor de pilot van CityServiceBike. Dit initiatief biedt een oplossing voor het toenemende aantal bedrijfs- en bestelbussen in de binnenstad van Utrecht. Minder auto's betekent minder CO2-uitstoot en vergroot daarom de leefbaarheid in de stad, aldus CityServiceBike.

Service- en onderhoudsmonteurs ondervinden dagelijks hinder tijdens hun werk in de stad. Een parkeerplaats voor hun bedrijfsbus is soms lastig te vinden en de parkeerkosten kunnen oplopen. De deelnemende monteurs van CityServiceBike parkeren hun bedrijfsbus nu op een plek aan de rand van de stad en hevelen hun materiaal over in de bakfiets, waarna zij de klanten per fiets bezoeken. Dat zou een stuk sneller en gemakkelijker moeten zijn.

Sneller, efficiënter en plezieriger?

De pilot, die drie maanden duurt, moet uitwijzen of de deelnemende service- en onderhoudsmonteurs hun klanten op deze manier sneller, efficiënter en plezieriger kunnen bedienen. Parkeergarage Vaartsche Rijn is tijdens de pilot ingericht als overstaplocatie.

Voor de pilot wordt naast met de gemeente Utrecht onder meer nauw samengewerkt met de Hogeschool van Amsterdam. Middels een app, gekoppeld aan het slot van de fiets, is inzichtelijk hoe vaak de fiets wordt gebruikt, wat de gereden afstanden zijn en hoeveel tussenstops deelnemers maken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht