‘Morgen wordt het beter’: troostlied van Amina uit Bunnik gaat viral

Een song als troost in tijden van corona. De ‘gerichte lockdown’ vanwege het coronavirus valt vooral jongeren zwaar: zij missen hun vrienden. Dat geldt ook voor conservatoriumstudente Amina Sahli (19) uit Bunnik. 

Volledig scherm
© Maxime van Dijk

Zij schreef er een liedje over, zette het op YouTube en Morgen, zoals het nummer heet, werd opgemerkt. De NOS bijvoorbeeld deelde het filmpje op Instagram en daar werd het bijna 300.000 keer bekeken. Radiomaker Giel Beelen liet het liedje horen in zijn huiskamerprogramma en de maakster kwam aan het woord in zijn livestream. Ook muziekmakers als Gers Pardoel lieten op Facebook weten het een mooi liedje te vinden.

,,Heel tof’’, vindt Amina, die ook werkt aan een release op Spotify. Die moet er deze week nog komen. Zij vindt het moeilijk dat zij haar vrienden en medestudenten voorlopig niet kan ontmoeten: ,,Daarom zing ik je deze brief.” Maar ze is er wel van overtuigd dat het niet voor niets is: ,,Het wordt beter, wacht nog even”, zingt ze.  Amina wil met haar spoken word song (iets tussen rap en zang in) iedereen een hart onder de riem steken. “Ik mis mijn vrienden, maar ben blij met mijn online lessen en mijn muziek.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht