Motorrijder (47) uit Hoogland in kritieke toestand na ongeluk op A28

UPDATE/VIDEOEen 47-jarige motorrijder uit Hoogland is gisteravond ten val gekomen op afrit Soesterberg op de A28. Daarbij raakte hij een verkeersbord.

De bestuurder raakte ernstig gewond. Hij is met spoed naar het UMC in Utrecht gebracht. Volgens de politie ligt de man in kritieke toestand in het ziekenhuis. Vermoedelijk is de Hooglander de macht over het stuur verloren, tussen de palen van een UIT-bord doorgeschoten en hard met zijn hoofd tegen dit bord aan geklapt. De motorrijder viel en schoot over de weg. Hij kwam pas 100 meter na het bord tot stilstand. 

Een traumahelikopter, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatsen. Het ongeluk gebeurde rond 21.00 uur. De A28 werd in de richting van Amersfoort drie-en-een-half uur afgesloten. 

Volledig scherm
De A28 richting Amersfoort werd volledig afgesloten © Michiel van Beers
  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht