Volledig scherm
De man moest zijn rijbewijs inleveren. © ANP

Motorrijder wil ‘motor even opendraaien’ en rijdt 163 kilometer per uur over Beneluxlaan

Een 29-jarige Utrechtse motorrijder is dinsdag 27 augustus zijn rijbewijs én motor kwijtgeraakt toen hij met 163 kilometer per uur over de Beneluxlaan in Utrecht scheurde. Hier is een maximumsnelheid van 50 toegestaan.

De man werd rond 16.00 uur gepakt door agenten met een lasergun, aldus de politie, die de aanhouding vandaag bekendmaakte. De snelheidsduivel verklaarde volgens de politie dat hij ‘zijn motor even wilde opendraaien’.  Naast het inleveren van zijn voertuig en rijbewijs moet de Utrechter ook een flinke boete betalen.

Geen rijbewijs

Even later was ook een 23-jarige plaatsgenoot van hem het haasje, toen die met de auto 107 kilometer per uur over de Beneluxlaan reed.  Bovendien bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben. 

De flinke boete die de man hiervoor kreeg weerhield hem er echter niet van om kort daarna weer de weg op te gaan. De agenten die de lasergun bedienden zagen hem even later op een motorfiets voorbijrijden. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. De motorfiets is in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie buigt zich over een straf voor de man. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht