Volledig scherm
© Shutterstock

Muizenplaag getemd: supermarkt Dirk gaat morgen weer open na sluiting van bijna een week

De door een muizenplaag geteisterde supermarkt Dirk in Overvecht gaat morgen weer open. De Inspectie vindt dat de winkel schoon genoeg is.

Dat meldt een woordvoerder van de supermarkt aan de Zambesidreef. ,,De inspectie door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft gisteren plaatsgevonden. Die was positief. We hebben vandaag de winkel weer gevuld en gaan morgen open.’’ De winkel werd vorige week gesloten, nadat een muizenplaag was vastgesteld.

De afgelopen dagen is elke centimeter van de supermarkt uitgekamd en schoongemaakt. Voordat de winkel werd gesloten, was al een scala aan maatregelen genomen, zegt de woordvoerder. „In de gemeente Utrecht is het muizenprobleem erg heftig, onder andere in het stadskantoor. Ook in de omgeving van ons filiaal is er muizenoverlast. We zijn al geruime tijd bezig om de muizenoverlast in het winkelcentrum en onze winkel te bestrijden, nog zonder succes.’’

De woordvoerder noemt de situatie in de gemeente Utrecht ‘uitzonderlijk’. Volgens haar werkt de supermarkt volgens ongediertebestrijdingsprotocollen die zijn opgesteld met een ongediertebestrijder. ,,In dit filiaal zijn de protocollen in extreme mate toegepast, maar de resultaten bleven uit.’’ 

Rigoureuzer

Daarop heeft moederbedrijf Detailresult in overleg met de NVWA besloten om de winkel tijdelijk te sluiten zodat rigoureuzere maatregelen genomen konden worden. ,,Op deze manier kon de winkel grondig gereinigd worden. Direct is alle handel uit de winkel gehaald. Alle apparatuur en stellingen zijn van de muren gehaald en er is grootscheeps schoongemaakt.’’ Ook zijn er ‘bouwkundige’ aanpassingen gedaan, zoals het dichten van gaten en kieren, om ervoor te zorgen dat geen muis meer naar binnen kan.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht