Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Marian van Dijk (midden) feliciteert de 100.000ste bezoeker van Museum Speelklok. Sylvestre (41), Marie-Lou (10), Max (12) en Wiebke (46) Bonnet. © Angeliek de Jonge

Museum Speelklok verwelkomt 100.000ste bezoeker

Een van de leden van het gezin Bonnet was de 100.000ste bezoeker van het Utrechtse Museum Speelklok dit jaar. Resultaat: een trotse museumdirecteur en de hele familie die in het zonnetje werd gezet.

Quote

We dachten even rustig een dagje uit te gaan, maar dat is niet geluk

Wiebke Bonnet

We dachten even rustig een dagje uit te gaan, maar dat is niet gelukt! grapt  Wiebke Bonnet (46), de moeder van het half-Franse gezin uit Amsterdam. De familie kreeg een bos bloemen en een speeldoosje van Utrechts hout. Ook zijn ze nu ‘vrienden van het museum’, wat betekent dat ze Speelklok een jaar lang gratis mogen bezoeken. „Het voelt alsof we beroemd zijn”, roept een enthousiaste Marie-Lou, de jongste van het gezin.

Vroeger woonde de familie Bonnet aan de Oudegracht. Toen bezochten ze het museum al. „Het is heel iets anders dan je in andere musea ziet”, zegt vader Sylvestre. „En orgels zijn typisch Nederlands, waardoor het leuk is om buitenlandse vrienden mee te nemen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht