Volledig scherm
Geluidsoverlast © Shutterstock

Mysterieuze harde knal in Utrecht: was het een meteoriet, een vliegtuig of illegaal vuurwerk?

In grote delen van Utrecht tot in Zeist is gisteravond rond 23.45 uur een enorme knal gehoord. Op sociale media regent het vragen over de dreun en zijn de speculaties niet van de lucht, maar niemand weet wat het is.

Zo schrijft Sippy van Akker op Twitter dat ze een ‘harde, doffe knal’ hoorde in Lunetten. Ook meldden zich getuigen die de dreun hoorden in Driebergen, Groenekan, Bunnik en Zeist.  Er wordt veelvuldig gespeculeerd over wat het kon zijn: een plofkraak, illegaal vuurwerk, een meteoriet of een vliegtuig? 

Meerderen wezen op Twitter al snel op een melding op de Waterlinieweg, daar was rond dezelfde tijd volgens de politie een stremming. Maar deze stremming is volgens hen niet in verband te brengen met de knal.  

Ook rukte de brandweer rond 23.45 uur uit voor een buitenbrand in Het Zand, maar ook dat had niets te maken met de enorme knal. 

Het KNMI sluit vooralsnog de inslag van een meteoriet uit; de seismologen hebben niets gezien in de metingen. Wel meldt het KMNI dat er inderdaad ‘een knalgeluid is geregistreerd op de meetapparatuur in De Bilt vanuit het zuidwesten’. Maar wat het geluid is? ,,Wij kunnen aan het signaal niet zien wat de bron van het geluid is geweest.” 

Ook de politie wordt op Twitter bestookt met vragen van bewoners, maar zij weet ook niet wat oorzaak van de harde knal was. En een vliegtuig is uitgesloten sinds de Koninklijke Luchtmacht heeft bevestigd dat zij ‘het in ieder geval niet’ waren; hun vliegtuigen staan rond 23.00 uur weer aan de grond. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht