Na 240 km rennen voor het goede doel is er ook ruimte voor emotie

VIDEONicole en Erik den Hartog uit Den Bosch verloren hun zoon Sijmen aan kanker in 2015. Een jaar eerder werd de ziekte ontdekt. Ze verbleven lang in het Utrechtse Ronald McDonaldhuis, omdat Sijmen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) werd behandeld. Er ontstond een band voor het leven. Zondagmiddag finishten ze op het Domplein na 240 kilometer rennen voor het goede doel. Met een glimlach van oor tot oor. Maar er waren ook emoties.

Nicole den Hartog is leerkracht op de vmbo-school Van Maerlant in Den Bosch. Samen met haar man Erik liepen ze al langer met het idee iets terug te doen richting het Ronald McDonaldhuis. „We zijn er zo enorm fijn opgevangen. We hebben zulke warme herinneringen aan de tijd daar. Het is een blijvende band die we hebben opgebouwd,” vertelt Nicole. Toen kwam de HomeRun van het Ronald McDonald Kinderfonds op hun weg. Collega David van Dam haakte aan en zo werd een team van tien hardlopers gevormd en werd er een actie opgestart op school. Door leerlingen gemaakte kerstherten werden via een speciaal in het leven geroepen webshop verkocht.

Die actie bleef niet onopgemerkt. De kinderjury van het Ronald McDonald Kinderfonds vond het een geweldige actie en beloonde het team daarom met de hartjes trui. Alle leden van het team mochten deze speciale trui tijdens het evenement dragen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht