Volledig scherm
PREMIUM
Op College de Heemlanden komen herinneringen naar boven tijdens de schoolreünie. © foto ricardo smit

Na jaren weer samen in de klas

Feest!Hereniging. Oud-leerlingen vliegen elkaar in de armen, terwijl oud-medewerkers samen door het jubileumboek bladeren. Op College de Heemlanden in Houten komen herinneringen naar boven tijdens de schoolreünie.

Feest!
In de rubriek Feest! bezoeken we besloten feestjes in de regio. Ook iets te vieren? Nodig ons uit via un.feest@ad.nl

Dat de muren een nieuw likje verf hebben gekregen is het eerste wat de oud-leerlingen opvalt als ze het schoolgebouw binnenkomen. ,,In mijn tijd zag het gebouw er veel grijzer uit, maar ik weet niet of ik deze felle kleuren nou wel zo mooi vindt", vertelt Anouk Potman (27). Samen met goede vriendin Floor Oosterlee (27) is ze voor het eerst sinds die tijd weer op De Heemlanden. ,,Het is precies 10 jaar geleden dat eindexamen deden. Pfoe, wat gaat de tijd snel!" Vooral Floor vindt het enigszins gek om weer door de gangen van College de Heemlanden te lopen. ,,Het is raar hoe vertrouwd het na al die jaren nog voelt. Ik merk wel dat ik niet zo snel op leraren af zou stappen. Die afstand is er nog steeds wel een beetje."

Even verderop in de gang krijgt Sanne van Beers (24) een grijns op haar gezicht. Ze wijst naar een lokaal, terwijl ze enthousiast roept: ,,Kijk, daar is het lokaal van levensbeschouwing! Weet je nog die keer toen we daar zaten en het brandalarm afging?" Ze krijgt direct bijval van haar vriendinnen Anne, Suzanne en Sophie. ,,De docent liep weg om te kijken wat er loos was. Dat had hij beter niet kunnen doen, want iedereen schreef gauw elkaars antwoorden over."

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht