Djurre Menges, Pieter Geljon, medewerkster Karen en Mark Geljon (vlnr) op de schoonmaak- en sorteerafdeling van Brickr in Den Dolder.
Volledig scherm
PREMIUM
Djurre Menges, Pieter Geljon, medewerkster Karen en Mark Geljon (vlnr) op de schoonmaak- en sorteerafdeling van Brickr in Den Dolder. © Mel Boas

Na Porsches nu Lego: hoe psychiatrisch patiënten in Den Dolder hergebruik stimuleren

De verf is nog maar nauwelijks droog in de loods aan de Fornheselaan in Den Dolder. Aan de wanden zijn planken getimmerd waarop dozen oude en nieuwe Lego staan. Maar ook gebouwde Lego-sets. De sets zijn allemaal opgeknapt door (ex-)psychiatrisch patiënten die een dagbesteding vinden in het schoonmaken en weer compleet maken van oude Lego-sets.

 1. Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
  PREMIUM

  Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’

  Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Kroegen eindelijk weer even open: 'Voelt hartstikke goed'
  Play

  Kroegen eindelijk weer even open: 'Voelt hartstikke goed'

 2. Moeder doet oproep: wie wil coronaproof spelen met Mus (4)?
  Play

  Moeder doet oproep: wie wil corona­proof spelen met Mus (4)?

Utrecht