Volledig scherm
PREMIUM
Djurre Menges, Pieter Geljon, medewerkster Karen en Mark Geljon (vlnr) op de schoonmaak- en sorteerafdeling van Brickr in Den Dolder. © Mel Boas

Na Porsches nu Lego: hoe psychiatrisch patiënten in Den Dolder hergebruik stimuleren

De verf is nog maar nauwelijks droog in de loods aan de Fornheselaan in Den Dolder. Aan de wanden zijn planken getimmerd waarop dozen oude en nieuwe Lego staan. Maar ook gebouwde Lego-sets. De sets zijn allemaal opgeknapt door (ex-)psychiatrisch patiënten die een dagbesteding vinden in het schoonmaken en weer compleet maken van oude Lego-sets.

Djurre Menges begon in 2010 in een loods in Den Dolder een bedrijfje waarbij psychiatrische patiënten een dagbesteding vonden in het sleutelen aan oude Porsches. Zijn VOF De Loods is inmiddels omgedoopt tot De Loods Zorg. Sinds drie maanden huurt hij er een loods bij, naast de werkplaats waar de Porsches worden opgeknapt. In de nieuwe loods worden oude Lego-sets schoongemaakt, de ontbrekende stukjes bijgevoegd en opnieuw verpakt. In de drie maanden is Brickr inmiddels al een bekende naam in Lego-minnend Nederland.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht