Volledig scherm
De Starbucks bij Shellstation Hellevliet is vaak zomaar even dicht. © AD

Naar koffie snakkende automobilist kan weer terecht bij ‘spookStarbucks’ langs A12 bij Harmelen

Naar koffie snakkende automobilisten krijgen de laatste weken regelmatig een ‘nee’ verkocht als zij een bak koffie willen halen bij de Starbucks bij Shellstation Hellevliet, ter hoogte van De Meern/Harmelen.

De deur gaat vaak op slot of personeel neemt midden op de dag ‘zomaar’ pauze. En regelmatig staan er inspringende medewerksters van de Shell achter de balie. Nou zijn er ergere problemen te bedenken dan het missen van een bak pleur, maar het houdt de gemoederen bij automobilisten die over de A12 van Utrecht naar Rotterdam sturen best wel bezig.

Een vaste klant noemt het een ‘spookStarbucks’. Hij mailde deze krant en vroeg zich af: Is er een tekort aan koffiebonen? Loopt de vestiging niet? Niets van dat alles. Het rooster was een gatenkaas, met name in de achterliggende vakantieperiode. Dus was er geen peil op te trekken voor passerende koffieklanten. Meestal was de zaak gewoon open, maar vaak maar delen van de dag. 

Seconde pauze

Wie er regelmatig komt, kreeg de reden ongevraagd te horen ook. Een medewerkster vertelde dat ze al vanaf 6.00 uur werkte en niet van plan was de dag door te trekken zonder ook maar een seconde pauze. Collega’s waren op vakantie of niet beschikbaar. Een kop koffie bij de naastgelegen Shell-shop was het alternatief. 

Een woordvoerder van Shell belooft beterschap. ,,Meestal lukt het ons prima de bezetting ingevuld te krijgen, maar in de zomer was het op deze locatie soms lastig. Vervelend wie speciaal voor Starbucks de afslag neemt. De krapte op de personeelsmarkt is voelbaar, ook bij ons, maar we hebben er alles aan gedaan om onze openingstijden weer op orde te krijgen. Dat is gelukt.’’

Volledig scherm
Wanneer de spookStarbucks precies open is, blijft vaak een grote vraag. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht