Columnist Marieke Dubbelman.
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Marieke Dubbelman. © Erik van 't Woud

Naar toilet tijdens wandeling in Máximapark? Ergens aanbellen óf in de bosjes

columnAfgelopen zaterdag fietste ik met een fotocamera om mijn nek door het Máximapark. Ik bleek in een activiteitencommissie van de Vrienden van het Máximapark te zitten. Daar had ik blijkbaar dik een jaar leden ja tegen had gezegd, maar toen kwam Corona en ging niks meer door. In alle mist die daarop volgde, vergat ik mijn belofte een beetje.

 1. Pissige bewoners zijn poepende coronawandelaars spuugzat: ‘Wat bent ú nou aan het doen, meneer’
  PREMIUM

  Pissige bewoners zijn poepende coronawan­de­laars spuugzat: ‘Wat bent ú nou aan het doen, meneer’

  Prachtige natuur, uitgestrekte bossen en knusse vakantieparken: toeristen zijn dol op de Utrechtse Heuvelrug. Maar nu we sinds de coronacrisis massaal de natuur intrekken, is er ook een keerzijde aan al dat moois. Gedumpte mondkapjes, blikjes en heel veel wc-papiertjes ontsieren de bossen. Inwoners nemen steeds vaker het heft in eigen hand: de prikstokken zijn niet aan te slepen.
 2. Ferrari van 3 miljoen in de prak, Jerry geniet van ‘Schadenfreude’: ‘Rij voorzichtig, hè?’
  PREMIUM
  column

  Ferrari van 3 miljoen in de prak, Jerry geniet van ‘Schaden­freu­de’: ‘Rij voorzich­tig, hè?’

  Er kan in de provincie Utrecht geen dag voorbij gaan zonder dat iemand zijn/haar auto met enige vaart tegen een boom parkeert. Als de inzittenden er zonder kleerscheuren vanaf komen, de bestuurder geen beschonken prominent is, en de auto een eenvoudig model van een bescheiden merk betreft, haalt zo’n gevalletje blikschade alleen bij hoge uitzondering het nieuws. Maar wanneer het een Ferrari Enzo met een geschatte waarde van drie miljoen euro betreft, staan alle media te popelen om een foto van het wrak af te drukken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht