Volledig scherm
Een vrachtwagen met fruit brandde vanmiddag uit bij Albert Heijn in IJsselstein. © Raymond de Jong

Nablussen brand IJsselstein duurt nog hele avond

UpdateDe brandweer in IJsselstein verwacht een groot deel van de avond bezig te zijn met nablussen van de uitgebrande vrachtwagen. Het is nog onduidelijk of alle bewoners van de ontruimde woningen thuis kunnen slapen. 

Albert Heijn, Fulcotheater en een groot deel van het gemeentehuis zijn nog steeds ontruimd na de grote brand in een vrachtwagen vanmiddag.

De brandweer is aan het begin van de avond gestart met het verrichten van metingen in de woningen aan het Basilikpad. Er zijn ongeveer 20 bewoners in een restaurant opgevangen, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Als er geen schadelijke stoffen worden gevonden, mogen ze weer weer naar huis. Mogelijk kan niet iedereen in eigen bed slapen. Er wordt nog nageblust, dat met zich meebrengt dat er nog steeds rook vrij komt. 

De brand in de vrachtwagen ontstond vanmiddag bij het lossen bij Albert Heijn in het centrum van IJsselstein. Er volgde een grote brand met veel rookontwikkeling. Meerdere gebouwen en woningen werden ontruimd. Niemand raakte gewond.

De brandende vrachtwagen stond vlakbij het stadhuis. Door de enorme hitte zijn gevelplaten beschadigd. Het voor is naar binnen overgeslagen, maar er is wel rook- en roetschade, zegt de VRU-woordvoerder.

Het eerdere advies aan inwoners van IJsselstein om ramen en deuren dicht te houden is opgeheven.  Een berger haalt het wrak van de vrachtwagen weg. 

De parkeergarage is inmiddels weer toegankelijk. Ook de tram, die korte tijd is stilgelegd, rijdt weer. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht