Volledig scherm
De Nationale Sleepbootdagen in Vianen afgelopen mei. © William Hoogteyling

Nationale Sleepbootdagen Vianen in zeer zwaar weer

Wethouder Cees Taal van Vijfheerenlanden wil duidelijkheid over de tegenvallende financiën van de afgelopen editie van de Sleepbootdagen in Vianen. Een gesprek met alle betrokkenen over een eventuele volgende editie over twee jaar is volgens Taal nodig. 

De laatste editie is afgesloten met een negatief saldo en de evaluatie laat zien dat de inkomsten met 20 procent zijn afgenomen. Het bestuur van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen zegt dat dit deels te wijten is aan het te elfder ure niet doorgaan van de kermis. Dit was eenmalig en is daarom ook niet zo erg als het wegvallen van sponsorgelden waar de stichting mee te maken heeft gekregen.

Arie Kooijman van de Vrienden van de Sleepbootdagen zegt hierover: ,,Het wordt jaar op jaar moeilijker voor ons om bedrijven over te halen om geld beschikbaar te stellen. Maar we laten ons niet kisten en willen ons weer inzetten om de Sleepbootdagen van 2021 financieel mogelijk te maken.” Er zijn deze laatste editie wel al bezuinigingen doorgevoerd. Penningmeester Piet Kroon: ,,Het treintje op zaterdag vanaf de Vrevia naar het evenemententerrein is bijvoorbeeld geschrapt.’'

Sluiseiland

Bestuurslid Henk Lammertink zet ook grote vraagtekens bij de locatie van de Sleepbootdagen vanwege de geplande 180 woningen op Sluiseiland: ,,Wij zullen ons ook moeten richten op de mogelijkheden en onmogelijkheden van het toekomstige Sluiseiland.”

Als de wethouder alle informatie heeft van de betrokkenen kan pas worden besloten of er een nieuwe editie van de Sleepbootdagen komt in 2021 of dat de editie van 2019 de laatste is geweest.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht