Volledig scherm
© ANP

'Nazi-achtige' posters opgeplakt bij hoofdkantoor GroenLinks

Bij het hoofdkantoor van GroenLinks aan de Oudegracht in Utrecht hebben rechts-extremisten rondom de Dodenherdenking op 4 mei ‘nazi-achtige’ posters op het gebouw geplakt. Handhavers van de gemeente hebben de posters verwijderd. De partij heeft een dag later aangifte gedaan.

Onduidelijk is welke groepering de plakkaten heeft opgehangen, maar duidelijk is dat het uit rechts-extremistische hoek komt.  Wat precies op de posters stond is onduidelijk, maar volgens een woordvoerder van de politie ging het om 'foto's met Duitse teksten'. Het zou onder meer gaan om een afbeelding van Adolf Hitler.  De politie heeft de afgelopen dagen in de buurt onderzoek gedaan in de hoop erachter te komen wie de posters heeft opgehangen. Er is nog niemand aangehouden, aldus de woordvoerder.

GroenLinks baalt van het ophangen van de nazistische posters, zo laat een woordvoerder weten aan het AD. ,,Gelukkig zijn we snel gewaarschuwd door de politie. Zij hebben de posters direct voor ons afgeplakt. Daar zijn we erg blij mee. We weten niet wie dit gedaan heeft. Dat geeft in elk geval geen fijn gevoel.”

Volledig scherm
Het hoofdkantoor van GroenLinks aan de Utrechtse Oudegracht. © Google Streetview

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht