Volledig scherm
Op de Facebookpagina Anne Faber Vermist wordt gevraagd een kaarsje voor haar te branden. © Facebook

Nederland diep geraakt door dood Anne Faber: 'We zijn er kapot van'

Het lichaam van de 25-jarige Anne Faber is na een zoektocht van dertien dagen gevonden. Daarmee komt een tragisch einde aan een periode van onzekerheid voor vrienden en familie. Nederland leefde mee tijdens de zoektocht naar de jonge vrouw. Bekenden en onbekenden van Anne zijn diep geraakt door het nieuws dat vandaag naar buiten kwam.

Volledig scherm
Burgemeester Jan van Zanen. © ANP

De dood van Anne Faber komt in Utrecht, waar ze woonde, hard aan. Burgemeester Jan van Zanen leeft mee met de nabestaanden van de jonge vrouw. 

,,Het verdrietige nieuws over Anne Faber heeft ons allen diep geraakt. Gevoelens van ongeloof, verdriet en verbijstering overheersen niet alleen in Utrecht maar in het hele land", reageert de Utrechtse burgervader. ,,De onzekerheid en de onmacht waarin Annes familie en vrienden bijna twee weken hebben verkeerd, is onvoorstelbaar. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden die nu hun geliefde Anne moeten missen. Laten we hen ruimte geven om dit enorme verlies te verwerken. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte."

Bemind en onmisbaar

Ook bij Het Huis Utrecht, een werkplaats voor creatievelingen waar Anne Faber werkte, is het nieuws ingeslagen als een bom. ,,Vandaag is definitief gebleken dat we onze geliefde collega Anne niet meer terug zullen zien. We zijn er helemaal kapot van: in de korte tijd dat ze voor Het Huis heeft gewerkt maakte ze zich met haar gedrevenheid, intelligentie en warmte bemind en onmisbaar. Onze gedachten zijn bij haar familie, vriend en vrienden, bij wie Anne op niet te bevatte wijze is weggerukt. Het was een voorrecht om Anne de afgelopen maanden in ons midden te hebben en we missen haar ontzettend."

Altrecht, de instelling waar verdachte Michael P. resocialiseerde, spreekt van 'een onwerkelijk en intens verdrietig bericht'. ,,We zijn met onze gedachten bij alle mensen die haar nu moeten missen en wensen hen veel kracht toe in deze ongelooflijk verdrietige tijd. Voor nu past ons stilte."

Volgers bedankt

De politie Utrecht bedankt in een speciaal aan de volgers gericht Facebookbericht alle mensen die de afgelopen dagen hebben meegedacht en meegezocht. ,,Als beheerders van de Facebookpagina waren wij van mening dat iedereen, als dank voor het meedenken, een reactie verdiende. Wij hielden dan ook veelvuldig onze pagina in de gaten en hebben alle inboxberichten beantwoord (soms zelfs nog even 's avonds laat voor het slapen gaan). Wij danken iedereen voor het meedenken en wensen familie en bekenden van Anne veel sterkte bij het verwerken van dit verlies."

Social media 

Op diezelfde sociale media reageren veel mensen verslagen op het nieuws dat het lichaam van Anne Faber gevonden is. 

Kaarsje voor Anne

Een Facebookbericht van een account in haar naam, die tijdens de vermissing is opgericht, wordt massaal gedeeld. De oproep om een kaars voor haar te branden is nu al 50.000 keer gedeeld.

Tekst gaat verder onder foto

Boosheid

Ook is er veel boosheid dat de verdachte, Michael P., ondanks zijn straf nu betrokken lijkt te zijn bij de dood van de jonge vrouw. ,,Vreselijk! Te danken aan ons slappe rechtssysteem. Hoop dat dit monster nooit meer los komt! Respect voor jullie en alle hulpdiensten!", reageert één van de volgers van Politie Utrecht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht