In Utrecht krijg je alleen nog reclamefolders in de bus als je een ja-ja-sticker op de brievenbus plakt. Het leidt tot een enorme papierbesparing, zo blijkt.
Volledig scherm
PREMIUM
In Utrecht krijg je alleen nog reclamefolders in de bus als je een ja-ja-sticker op de brievenbus plakt. Het leidt tot een enorme papierbesparing, zo blijkt. © Arie Kievit

Nee! Nee! Utrechters mijden massaal reclamedrukwerk: duizenden kilo’s minder papierafval

Het omstreden verbod in Utrecht op ongevraagd ongeadresseerd reclamedrukwerk in brievenbussen heeft geleid tot een enorme papierbesparing. Na het eerste jaar dat deze regel van kracht is, gaat er 4,2 kilo per inwoner per jaar minder papier doorheen. Dat is mooi voor het milieu, maar voor de folderbranche zijn de druiven zuur. 

 1. Marieke maakt kennis met een onbekende wereld (en dat valt behoorlijk tegen)
  PREMIUM
  COLUMN

  Marieke maakt kennis met een onbekende wereld (en dat valt behoorlijk tegen)

  Net toen ik meende dat we ieder paadje rondom ons huis hadden bewandeld, staken we donderdagochtend de A2 over, ter hoogte van afrit 7, om daar in een toch nog onbekende wereld te gaan lockdownwandelen. Corona legt een vergrootglas op je nabije omgeving. Door dat vergrootglas zie je dingen die er al jaren waren, maar die je nooit eerder zag. Zo kun je toch ‘ver weg’, terwijl je feitelijk thuisblijft.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. 'Urban' haken met Henny: 'De straat is van ons'
  Play

  'Urban' haken met Henny: 'De straat is van ons'

 2. In Amersfoort staat hét huis van de toekomst
  Play

  In Amersfoort staat hét huis van de toekomst

Utrecht