Volledig scherm
Het pand aan de Maliebaan waar de nachtopvang tijdelijk gehuisvest is. © Marnix Schmidt

Neersteken stagiaire schokt medewerkers en gasten van daklozenopvang in Utrecht

Medewerkers van de daklozenopvang aan de Maliebaan in Utrecht zijn geschokt door de steekpartij van gisteravond waarbij een stagiaire  - van een opleiding tot sociaal werker - gewond raakte. Zij moest na behandeling tenminste een nacht in het ziekenhuis blijven. Over haar toestand kan woordvoerder Willem Lammerink vrijdag niets zeggen.

Ook over de toedracht van het steekincident bestaat nog geen duidelijkheid. Wel is een 28-jarige bezoeker van de nachtopvang kort na het incident door de politie aangehouden. Die doet onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld, evenals De Tussenvoorziening zelf. ,,De grote vraag is natuurlijk wat er is misgegaan”, zegt Lammerink.

Quote

Natuurlijk is er wel eens wat agressie en roept men wat, maar nooit dit soort incidenten

Willem Lammerink

,,Bij de Sleep Inn is het juist altijd heel erg rustig. Natuurlijk is er wel eens wat agressie en roept men wat, maar nooit dit soort incidenten”, aldus Lammerink. ,,De mensen zijn echt heel aangeslagen en dat geldt zowel voor de gasten als de collega's.”

Morgen zijn twee bijeenkomsten gepland waar de medewerkers van de Tussenvoorziening en de gasten het incident onderling kunnen verwerken. ,,De mensen die bij ons werken zijn heel erg betrokken”, weet Lammerink. ,,Maar ook bij de gasten is het hard aangekomen.”

Volgens hem zijn geweldsincidenten echt heel zeldzaam. ,,Ik werk hier nu acht jaar en heb dit nog nooit bij de hand gehad.”

De nachtopvang met ruimte voor 40 daklozen is sinds begin deze maand tijdelijk gevestigd aan de Maliebaan omdat de bestaande opvangplekken aan het Jansveld en de Keulsekade worden verbouwd. In september volgend jaar moet die verbetering klaar zijn en verhuist de opvang terug naar de oorspronkelijke locaties.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht