Volledig scherm
© Kermis de Klop

Negen superleuke dingen om dit weekend te doen in Utrecht

indebuurtHet is vrijdag en dat betekent: tijd om weekendplannen te maken. Wij van Indebuurt helpen je daar graag een handje mee. Deze leuke dingen kun je dit weekend doen in Utrecht.

Ginfestival

Gin is – zeker in combinatie met tonic – niet meer weg te denken van het terras of de achtertuin. Waarschijnlijk weet je al dat dit razendpopulaire zomerdrankje lekker is, maar wist je ook dat Utrecht een heus ginfestival heeft? Op 7 en 8 juni kun je ‘verdrinken’ in de gin. Meer dan honderd merken uit binnen- en buitenland presenteren zich op het festival. Tickets kosten 25 euro per stuk en proeven is bij de prijs inbegrepen.

Kermis de Klop

Een rits leuke voorstellingen, creatieve kinderworkshops, fijne livemuziek en meer: dat kun je verwachten van een bezoekje aan Kermis de Klop. Het programma zit ook dit jaar weer bomvol activiteiten voor jong en oud, waardoor het een gezellig uitje is voor de hele familie. Je vindt Kermis de Klop op 9 en 10 juni 2019 bij Fort aan de Klop. De entreeprijs is 1 euro per persoon. Dit bedrag gaat naar Make-A-Wish Nederland. Hier lees je meer.

Shop in the Park

Handgemaakte spullen, workshops, eten en drinken en leuke activiteiten voor de kids: je vindt het zondag 9 juni allemaal in het Griftpark. Tijdens het jaarlijkse Shop in the Park-festival is er voor jong en oud wat leuks te doen. De entree is gratis!

Trek

Het rondreizende openluchtrestaurant Trek is neergestreken in het Utrechtse Griftpark. Bij de mobiele keukens en barretjes kun je tot en met maandag 10 juni genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Hier lees je meer over Trek.

Utrechts Jazzfestival

Op het Janskerkhof kun je zondag 9 juni swingen op jazzdeuntjes tijdens het Utrechts Jazzfestival. Of je nu jong, oud, jazzliefhebber of leek bent: het belooft voor iedereen een feestje te worden. ‘Naast de heerlijke jazzmuziek zult u kunnen genieten van lokale culinaire ondernemers die het festival een warm hart toedragen’, staat op de website van het festival. ‘Van overheerlijke cocktails tot bijzondere pizza’s, niets is te gek tijdens deze dag.’ Het Utrechts Jazzfestival is gratis toegankelijk.

Klein New Orleans

New Orleans, stad van jazz, blues, cajun en voodoo. Zondag 9 juni veranderden de Utrechtse Breedstraat, Kalverstraat, Hardebollenstraat en het Predikherenkerkhof voor één dag in deze bruisende muziekstad tijdens festival Klein New Orleans. Dat wordt een swingende zondag! Hier lees je er meer over.

Stegenfeest

Het is zondag 9 juni feest in het charmante buurtje De Zeven Steegjes. Met liveoptredens, een (eet)markt, bar en een kinderparcours belooft het een gezellige zondagmiddag te worden. Acts vinden, dankzij gastvrije buren, vanaf het podium én vanuit ramen plaats. Hier lees je meer over het Stegenfeest.

A Lazy Sunday Afternoon in the Park

Er is toch geen fijnere plek om je vrije zondagmiddag te slijten dan het park? Dat moeten de mensen van ZHIMIC – podium voor amateurkunst – hebben gedacht. En dus organiseren ze A Lazy Sunday Afternoon, een reizend minifestival dat je twaalf zondagen lang gratis kunt bezoeken in een park bij jou in de buurt. Eenmaal daar, strijk je neer op je zelf meegebrachte kleedje en geniet je van allerlei soorten muzikale optredens. Zondagmiddag 9 juni kun je van livemuziek genieten in het Tolsteegplantsoen. Hier lees je meer.

Pinksteren in Utrecht

Op zondag 9 en maandag 10 juni is het Pinksteren. Dat betekent een extra dagje vrij. Fijn, want er is ontzettend veel leuks te doen in Utrecht. Hier vind je onze tips voor Eerste en Tweede Pinksterdag.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht