Volledig scherm
De kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder.

Negentien hotspots rond Aventurijn aangewezen

UpdatePolitieagenten, bijzondere opsporingsambtenaren en particuliere beveiligers zijn sinds gisteren begonnen met 'strak handhaven' op negentien plekken en looproutes rondom de kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Overlast van drank- en drugsgebruik wordt aangepakt. 

Dat blijkt uit een brief die vandaag is verspreid onder de inwoners van Den Dolder, Huis ter Heide, Bosch en Duin en staat te lezen op de website van de gemeente Zeist.

Op de lijst van 19 hotspots staan plekken, die door de bewoners tijdens de drie onlangs gehouden informatiebijeenkomsten zijn aangedragen en als onveilig worden ervaren, aldus een woordvoerder van de gemeente Zeist. Zoals station Den Dolder en het bruggetje naar het terrein van Altrecht.    

De extra inzet van de veiligheidsteams duurt twee weken, 24 uur per dag. Daarna wordt gekeken hoe het gaat. De kliniek zorgt er ondertussen voor dat patiënten in de nacht binnen zijn of dat anders de politie wordt gebeld. De (openbare) verlichting op diverse locaties wordt zo snel mogelijk hersteld dan wel verbeterd. belooft de gemeente.

Hinderlijk gedrag

Het veiligheidsteam is extra scherp op hinderlijk gedrag, handel in drugs, alcoholgebruik op straat, dronkenschap, hangen in portieken, verstoren van de openbare orde, wildplassen en vervoer van inbrekerswerktuigen, staat in de brief. Wie wordt opgepakt, krijgt voorrang bij vervolging door het Openbaar Ministerie.

Burgemeester Koos Janssen had de aanpak beloofd na bewonersbijeenkomsten  afgelopen zondag en maandag na de moord op Anne Faber. Patiënt Michael P. zit hiervoor vast.

Voorzitter Rob Zee van de Belangenvereniging Den Dolder is blij met de extra maatregelen. ,,De afspraak is dat er drie weken extra bewaking is. Hiervan is al een week voorbij. Indien nodig wordt dit langer.” Ook de buurtbus waar bewoners terecht kunnen, staat nog in Den Dolder. Zee erkent dat de extra bewaking niet eindeloos vol te houden is.

Zorgen weggenomen 

Volgens hem is door alle maatregelen en de bewonersbijeenkomsten wel een deel van de zorgen in het dorp weggenomen. Wanneer de komende tijd geen (grote) incidenten meer zijn, ebt dat gevoel van onveiligheid langzaam weer weg, erkent hij.     

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht