De molen van Spengen, een van de negentien molens van het Utrechts Landschap die voorlopig niet meer mag draaien omdat de roeden te slecht zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De molen van Spengen, een van de negentien molens van het Utrechts Landschap die voorlopig niet meer mag draaien omdat de roeden te slecht zijn. © Douwe Anne Verbrugge

Negentien molens in regio Utrecht per direct stilgezet: ‘Risico dat wieken afbreken tijdens het draaien’

Negentien molens van het Utrechts Landschap zijn per direct stilgezet. Ze mogen niet meer draaien. De ijzeren roeden, waar het hekwerk van de wieken aan vastzit, zijn te zwak. ,,Het risico bestaat dat ze afbreken tijdens het draaien”, laat expert Paul Vesters weten. 

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht