Volledig scherm
Nele van 6 wordt in het zonnetje gezet als 40.000ste bezoeker van zwembad Lobeke. © Zwembad Lobeke

Nele (6) is 40.000ste bezoeker van zwembad Lopik

De 6-jarige Nele Hoogendoorn uit Lopikerkapel werd gisteren in zwembad Lobeke in Lopik in het zonnetje gezet: ze was de 40.000ste bezoeker van dit seizoen.

Nele zit op zwemles voor diploma A in het openluchtbad en hoopt op 14 september af te mogen zwemmen. Maar gisteren was ze al even het middelpunt van de belangstelling.

De mijlpaal van 40.000 bezoekers wordt dit jaar overigens later bereikt dan in 2018. Toen was dat op 24 juli het geval en werd het zwemseizoen afgesloten met bijna 60.000 bezoekers.

Lobeke heeft een 25-meterbad, een instructiebad en een kleuterbadje, alle drie met een glijbaan.Ook is er een ligweide.

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht