Volledig scherm
Nicky Romero. © ANP

Nicky Romero ruziet met Schiphol over parkeertarief van 175 euro

Nicky Romero heeft met verbazing een bedrag van 175 euro betaald voor 49 uur parkeren op Schiphol. De wereldberoemde dj uit Veenendaal noemt het bedrag asociaal. Schiphol wil een deel van het bedrag terugbetalen.

Romero haalt op zijn Twitteraccount hard uit naar de luchthaven. Hij neemt het op voor mensen die het financieel al moeilijk hebben en geconfronteerd worden met zo’n hoog bedrag.

Romero had zijn auto geparkeerd op P1. Daar mag je sinds 1 oktober maximaal 48 uur parkeren. Als iemand er langer staat, wordt het bedrag automatisch met 100 euro per dag verhoogd. De Veenendaler stond er 49 uur, dus een uur te lang.

Asociaal

Quote

Het gaat niet om mij, maar wel om een hoop mensen die hierdoor in de problemen komen

Nicky Romero

Via zijn Twitteraccount noemt Romero de parkeertarieven van Schiphol asociaal. Hij kan het bedrag zelf wel betalen. Voor dat bedrag kun je met de taxi naar Schiphol, zegt Romero. Hij denkt dat mensen niet meer zo snel hun auto op de luchthaven achterlaten.

,,Het gaat niet om mij, maar wel om een hoop mensen die in de problemen komen, omdat Schiphol hieraan wil verdienen. Ik vind het de verantwoordelijkheid van ons allemaal om hier wat van te zeggen. Ik vond het, met alle respect, altijd al erg duur, maar dit is te gek.’’

Schiphol reageerde snel op de grieven de befaamde dj. De luchthaven laat via een woordvoerder weten dat Romero een deel van zijn geld terugkrijgt, uit coulance. Romero: ,,Beter laat dan nooit. Maar dit is gewoon een financiële strop voor veel mensen.’’

Meer over Veenendaal? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht