Broodje hotdog met mosterd.
Volledig scherm
Broodje hotdog met mosterd. © -

Niet te stillen honger naar broodje hotdog kost Hema-medewerkster haar baan

Een 18-jarige medewerkster van een Hema-filiaal in de provincie Utrecht is ontslagen vanwege diefstal van hotdogs. De vrouw had het herhaaldelijk voorzien op dit type broodje worst van haar werkgever. De diefstal kwam aan het licht nadat het bedrijf speciaal een rechercheur inhuurde voor onderzoek.

Bijna een jaar werkte de vrouw vier uur per week bij het bedrijf .Totdat zij op staande voet werd ontslagen vanwege haar drang naar hotdogs. Ze bekende zowel bij haar werkgever als bij de rechercheur en de kantonrechter hotdogs te hebben meegenomen zonder te betalen bij de Hema. Ook wist ze dat wat zij deed niet mocht. Maar volgens haar deden meer collega’s dit.

Stelselmatig

Volgens de Hema is daar niets van waar en is de vrouw de enige. ,,Ze heeft stelselmatig etenswaren van Hema genuttigd zonder hiervoor te betalen”, luidde het verwijt in de aangifte bij de politie. En het bedrijf kreeg daarin gelijk van de rechter. 

De kantonrechter spreekt van ‘een dringende reden voor ontslag op staande voet’. Wel moet de Hema 525 euro terugbetalen aan de vrouw. Dit bedrag bestaat uit eerder door de werkneemster betaalde onderzoekskosten (500 euro) en te veel betaalde schadevergoeding voor het meenemen van de hotdogs (totale schadepost 50 euro). De proceskosten voor de gang naar de kantonrechter worden gedeeld door werkgever en veroordeelde.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht