Hulpdiensten rond de Alexander de Grotelaan in het Utrechtse Kanaleneiland na de explosie.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten rond de Alexander de Grotelaan in het Utrechtse Kanaleneiland na de explosie. © Koen Laureij

Niets wijst meer op ontploffing die Kanaleneiland maandag opschudde, maar bij bewoners zit de angst diep

De bewoner die vermoedelijk doelwit was van de ontploffing in een appartementencomplex in Kanaleneiland, is op de radar bij de politie. Mede door zijn verhaal willen rechercheurs meer duidelijkheid krijgen rond de explosie, die veel schade en angst veroorzaakte. Een 26-jarige Utrechter is aangehouden als verdachte.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Frans (72) zat ‘met zijn kop tegen het plafond’ na explosie bij flat Kanaleneiland: ‘Ik ben ontzettend geschrokken’
  Play
  PREMIUM

  Frans (72) zat ‘met zijn kop tegen het plafond’ na explosie bij flat Kanalenei­land: ‘Ik ben ontzettend geschrok­ken’

  Twee klappen en een harde boem, dat hoorde de vrouw die boven de portiek aan de Alexander de Grotelaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland woont waar vannacht een enorme explosie plaatsvond. Bewoners en omwonenden zijn flink geschrokken en hebben geen idee wie het op de flat gemunt heeft. Wat de hevige ontploffing heeft veroorzaakt, kan de politie vanwege het onderzoek nog niet zeggen. Wel wordt uitgegaan van een bewuste actie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht