Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht.
Volledig scherm
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. © ANP

Nieuw centrum in WKZ voor kind met achterstand in ontwikkeling

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand kunnen vanaf nu terecht bij een speciale afdeling van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht (WKZ). Daardoor worden ze sneller geholpen.

Kinderen met zo’n achterstand ontwikkelen zich veel langzamer dan hun leeftijdsgenoten. Ze gaan bijvoorbeeld later rollen, zitten, staan, lopen of praten. Vaak zijn er vanaf de geboorte al lichamelijke klachten of is het moeilijk om contact met ze te krijgen. 

Tot voor kort was de zorg voor deze kinderen verdeeld over meerder poliklinieken, afdelingen en centra. Het WKZ heeft nu een speciaal Centrum voor Ontwikkelingsachterstand geopend. Hier worden ouders en kind vanaf dag 1 begeleid door een coördinerend verpleegkundige, er is een gezamenlijk spreekuur met medisch specialisten en zo nodig kan direct DNA-onderzoek worden gedaan.

Stilstand
Het WKZ hoopt dat bij de kinderen stilstand of verdere achteruitgang wordt voorkomen. ‘Een goed beeld krijgen van de ontwikkelingsachterstand en zo snel mogelijk de oorzaak achterhalen is dus belangrijk om zo snel mogelijk de juiste zorg te bieden’, zo meldt het ziekenhuis.

Kinderen kunnen in het nieuwe centrum terecht na een verwijzing van een arts. 

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht