Volledig scherm
Utrecht - Het Gezondheidshuis in aanbouw op het voormalige parkeerterein van het Diakonessenhuis (Foto Marnix Schmidt) © Marnix Schmidt

Nieuw Gezondheidshuis bij Diakonessenhuis begin september open

Begin september opent het nieuwe Gezondheidshuis aan de Bosboomstraat in Utrecht voor het eerst zijn deuren. Fysiotherapeuten, huisartsen, verloskundigen, een seksuologe, een psycholoog en een apotheker zijn de eerste zorgverleners die de instelling betrekken. 

De huisartsenpraktijk zit momenteel nog in een ander pand aan de Bosboomstraat. Het nieuwe Gezondheidshuis is gelegen pal voor het Diakonessenhuis. Aan de bouw van het huis is meer dan een jaar gewerkt. Tal van zorgverleners gaan zich er in de loop van de komende maanden vestigen.

Later komen handtherapeuten, podotherapeuten, een dialysecentrum, een haarcentrum en een diagnostisch centrum (bloedprikpunt) in het Gezondheidshuis. Naar schatting zo’n vijftig zorgverleners gaan er werken, vooral voor bewoners uit Utrecht Oost en omgeving.

Betere zorg

„Het grote voordeel van het Gezondheidshuis is dat patiënten van het Diakonessenhuis snel gebruik kunnen maken van diverse zorgdisciplines. De drempel naar het Gezondheidshuis is laag. Bovendien wordt door zo’n centrum de samenwerking tussen de verschillende hulpverleners versterkt’’, zegt fysiotherapeut Jiri Rutten. ,,De zorg voor patiënten verbetert.’’ Rutten is werkzaam bij Fysiotherapie Utrecht Oost, dat met de ruimte in het Gezondheidshuis begin september een tweede vestiging opent in Utrecht.

Het twee verdiepingen tellende Gezondheidshuis bevindt zich op de voormalige parkeerplaats van het Diakonessenhuis. Het is gebouwd in opdracht van dat ziekenhuis, dat hiermee de zorg aan patiënten wil uitbreiden. De officiële opening staat gepland voor begin 2019.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht