Volledig scherm
Utrecht Blaast Buiten festivalorkest. © Utrecht Blaast Buiten

Nieuw in de stad: gratis muziekfestival Utrecht Blaast Buiten

Van harmonie tot dweilorkest en van saxofoonensemble tot fanfare: in het eerste weekend van juni word je omvergeblazen tijdens het gloednieuwe festival Utrecht Blaast Buiten. Twee dagen lang kun je op verschillende plekken in de stad luisteren naar gratis optredens van de meest uiteenlopende blaasmuziekorkesten.

Utrecht Blaast Buiten is een initiatief van kunstorganisatie ZIMIHC. Het is de bedoeling dat het muziekfestival vanaf nu elk jaar in het eerste weekend van juni plaatsvindt. Op zaterdag 2 en zondag 3 juni is de eerste editie. Op de Stadhuisbrug, het Domplein, bij Castellum Hoge Woerd en op het plein bij De Rechtbank en Het Utrechts Archief zijn gratis optredens van allerlei blaasmuziekorkesten. Die orkesten komen uit Utrecht, maar bijvoorbeeld ook uit Edinburgh en Innsbruck.

Praktische zaken

Op zaterdag 2 juni zijn er muzikanten te vinden op de Stadhuisbrug en het Domplein. De orkesten wisselen elkaar tussen 11.30 en 18.30 uur af. Ook is er om 14.00 uur een optreden van Harmonie Orkest Vleuten in Castellum Hoge Woerd. Ze voeren een muzikale voorstelling op die is gebaseerd op het sprookje van Assepoester.

Op zondag 3 juni sluit Utrecht Blaast Buiten zich aan bij de Culturele Zondag. Tussen 11.30 en 16.45 uur is er een doorlopend programma op het plein bij De Rechtbank en Het Utrechts Archief. En op de Stadhuisbrug zijn deze dag om 12.30 en 14.00 uur optredens. Bekijk hier meer informatie over Utrecht Blaast Buiten.

Nog meer nieuwe festivals in Utrecht

Er zijn dit jaar nog meer nieuwe festivals in Utrecht. In juni kun je naar Buurten bij Kanaalzicht, een muziekfestival bij de Munt. Aan de Veilinghavenkade wordt voor het eerst festival Dichterbij georganiseerd en in juli is er het gratis festival Struinen in de Tuinen.

Lees ook:

PERMANENT DESTRUCTION: hier gaat het over en dat is bést wel heftig (gesponsord)

Bekijk hier de leukste aanbiedingen in Utrecht

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen op de site van indebuurt Utrecht.

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht