Volledig scherm
Colin Benders, hier met zijn modulaire synthesizer, keert voorlopig niet terug naar Utrecht. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Nieuw onderkomen ketst af, Kytopia keert voorlopig niet terug naar Utrecht

Kytopia, de creatieve broedplaats van Colin Benders, komt voorlopig niet terug naar Utrecht.

Een zoektocht naar een permanente plek in de stad heeft niets opgeleverd, laat het college van burgemeester en wethouders weten. Alhoewel er een pand op het oog was, kwam de financiering niet rond.

De raad droeg het college dit voorjaar op zich in te spannen om een permanente plek te vinden voor Kytopia. Benders (voorheen Kyteman) en andere muzikanten moesten het oude Tivoli aan de Oudegracht verlaten na de verkoop van het pand. Vanaf april zit de groep in een voormalig pand op het terrein van Altrecht in de bossen van Den Dolder.

Kosten

Het college laat weten dat de kosten voor een permanente muziekstudio te hoog zijn. Er was al een voorlopig koopcontract getekend voor een beoogd onderkomen onder voorbehoud van financiering. Op het laatste moment is de koop afgeketst.

Plan is nu dat er een nieuwe zoektocht wordt gestart naar ruimte voor de muzikanten in Utrecht. Utrecht wil dat graag doen in samenwerking met Kytopia, andere muziekmakers en met investeerders. Gehoopt wordt in 2020 met een concreet voorstel te komen.

Erik Benders, vader en manager van Colin, zei eerder te hopen dat Colin terugkeert naar de stad. ,,We horen thuis in de stad. Het is geen definitief afscheid van Utrecht. Dat er in Utrecht geen geschikt alternatief is gevonden, geeft aan dat we in Utrecht problemen hebben met werkplekken voor muzikanten.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht