Volledig scherm
PREMIUM
Stedenbouwkundige Paul Kurstjens heeft een plan gemaakt waarin de huurwoningen aan de Croeselaan behouden kunnen blijven. © Marnix Schmidt

Nieuw ontwerp redt sociale huurwoningen aan Croeselaan

De tientallen sociale huurwoningen aan de Croeselaan in Utrecht hoeven beslist niet gesloopt te worden voor grootschalige nieuwbouwplannen aan de westkant van de stad. Dat concludeert stedenbouwkundige Paul Kurstjens, die onderzoek deed naar een plan waarbij de woningen van de sloopkogel worden gered.

Vorig jaar leek het er even op dat de dagen van de 31 huurwoningen aan de Croeselaan waren geteld. In het oorspronkelijke gemeentelijke plan moest het blok huizen omver om een betere aansluiting te maken met een park waar hoge woon- en kantoortorens omheen worden gebouwd. Maar dit leverde zoveel verzet op van vooral bewoners, dat de gemeenteraad besloot hier in ieder geval voorlopig van af te zien.

  1. Verwaarloosd buurtparkje krijgt ware metamorfose en wordt een sportpark
    PREMIUM

    Verwaar­loosd buurt­parkje krijgt ware metamorfo­se en wordt een sportpark

    Buurtbewoners van het Park Kokkebogaard in de wijk Zuilenstein in Nieuwegein hebben de handen ineengeslagen om van hun buurtparkje een echt sportpark te maken. Het sterk verwaarloosde park kan een upgrade gebruiken en verschillende doelgroepen moeten er terecht kunnen. De bewoners starten het burgerinitiatief Sportplein Zuilenstein en willen de gemeente Nieuwegein als eigenaar van het park bewegen om actief mee te werken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht