De overval op de Aldi in de Utrechtse wijk Overvecht
Volledig scherm
De overval op de Aldi in de Utrechtse wijk Overvecht © Keistadnieuws

Nieuwe aanhoudingen na gewapende overval op Aldi waarbij verdachten verborgen zaten in magazijn

Twee Utrechters van 19 jaar oud zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende winkeloverval. Een arrestatieteam van de politie hield het duo aan, omdat zij de Aldi in Utrecht Overvecht zouden hebben beroofd. 

Vorige maand en in januari werden ook al Utrechters van 17 en 20 jaar oud aangehouden voor de overal op de winkel, die zondag 1 december rond 18.30 uur plaatsvond.  Drie verdachten sloegen toe in de winkel: één leidde een medewerker af, twee anderen verstopten zich in het magazijn. Na sluitingstijd bedreigden zij de medewerker door een vuurwapen tegen het hoofd te zetten en eisten ze geld. 

Contanten

Bij de overal werd voor meer dan zesduizend euro aan contanten buitgemaakt. Het drietal werd vastgelegd door beveiligingscamera’s van de winkel en is door herkenning aangehouden. De oudste (20) verdachte moest vandaag tijdens een tussentijdse behandeling van zijn strafzaak voor de rechter verschijnen. Hij zit net als de twee 19-jarigen nog vast. Ook de 17-jarige is nog verdachte in het lopende onderzoek. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht