Volledig scherm
Verbouwing nieuwe bibliotheek in oude Postkantoor © Angeliek de Jonge

Nieuwe Albert Heijn in oude postkantoor op Neude opent op 12 februari

De nieuwe vestiging van Albert Heijn in het voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht opent op 12 februari. De bibliotheek en verschillende horecazaken in het pand gaan een maand later open.

In de nieuwe supermarkt, aan de zijde van de Potterstraat in het souterrain, gaan ongeveer 150 medewerkers aan de slag. “Het is een prachtig, markant pand dat ook nog eens op een geweldige plek aan de Neude staat”, zegt supermarktmanager Melissa Schuurman.

Ook boekhandel Broese verhuist in de loop van 2020 naar Post Utrecht. Broese, die veertig jaar aan de Stadhuisbrug heeft gezeten, krijgt in het nieuwe gebouw de beschikking over circa 1550 vierkante meter. In het winkelgedeelte aan de kant van de Oudegracht vestigen zich naast Broese ook Bever Buitensport en Sostrene Grene.  Aan de kant van de Neude komt bovendien een grote ondergrondse fietsenstalling.

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht