Nieuwe bibliotheek Neude is Champions League voor bouwvakkers

videoOver ruim een jaar gaat de nieuwe bibliotheek aan de Neude in Utrecht open voor het publiek. Tijdens een rondgang door de bouwplaats doemen de contouren op van het nieuwe onderkomen. In Post Utrecht, zoals het gebouw gaat heten, komen oud en nieuw samen.

Als een ervaren gids loodst directeur Ton van Vlimmeren van de Utrechtse bibliotheek een grote persdelegatie door het rijksmonumentale, voormalige hoofdpostkantoor aan de Neude, waarin de nieuwe bibliotheek komt. Te midden van steigers, graaf- en boormachines en talloze stellages benoemt hij de nieuwe functies in de lege, opengebroken ruimtes op de verschillende verdiepingen.

  1. Met 170 man tegelijk Bob Ross’en in de popzaal: dat valt nog niet mee...
    PREMIUM
    video

    Met 170 man tegelijk Bob Ross’en in de popzaal: dat valt nog niet mee...

    Bob Ross was in de jaren 80 en 90 een iconische kunstenaar, gezegend met een enorme haardos, die op tv liet zien hoe je landschappen kon schilderen met paletmes en dikke kwasten. Dát kan ik ook, dacht menig televisiekijker die hem indertijd bezig zag. Dát kunnen wij óók, dachten zaterdagmiddag en -avond 340 Bob Ross-fans in TivoliVredenburg tijdens het Bob Ross’en XL. Maar dát viel niet mee.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht