Volledig scherm
De laatste hand wordt gelegd aan de busbaan op het Smakkelaarsveld die volgende week in gebruik wordt genomen. © Femke van Rooijen

Nieuwe busbaan Smakkelaarsveld volgende week in gebruik

Het Smakkelaarsveld in Utrecht krijgt langzaam vorm. Vanaf aankomende woensdag april rijden er bussen over de nieuwe busbaan, waar op dit moment de laatste hand aan wordt gelegd.

Vanaf volgende week beginnen ook de werkzaamheden aan de kant van de Media Markt. Zo worden de taxistandplaats en het kiss & ride gebied opnieuw ingericht. Dit gebeurt als voorbereiding op de opknapbeurt van de zogeheten plint, het onderste deel van het gebouw Gildeveste. Die plint moet een betere uitstraling krijgen.

Vanaf 26 april kunnen er, als gevolg van deze werkzaamheden, geen fietsen meer voor de MediaMarkt worden geparkeerd. 

Doorsteek

Door de nieuwe route van de bussen veranderen ook de loop- en fietsroutes bij het Smakkelaarsveld. De loopbrug langs spoor 1 is weer open voor voetgangers. En fietsers kunnen het Smakkelaarsveld niet meer doorsteken richting het stationsplein. Die doorsteek gaat alleen nog open voor voetgangers.

De fietsenstallingen blijven voorlopig nog even staan, maar worden uiteindelijk vervangen door meer groen. De Leidsche Rijn moet op termijn worden doorgetrokken, tot onder het spoor door.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht