Volledig scherm
De trams in Utrecht hebben gloednieuwe beveiligingscamera’s. © Koen Laureij

Nieuwe camera’s in Utrechtse trams moeten reizigers veiliger gevoel geven

In alle trams in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein hangen nieuwe beveiligingscamera’s. De provincie Utrecht wil dat reizigers zich veiliger gaan voelen in het openbaar vervoer. 

De camera’s die zijn opgehangen zijn uitgerust met de meest moderne technologie. In trams zijn er geen conducteurs en dus zijn goede opnames van belang. De camera’s registreren alles in de tram vanaf het plafond.

De beelden worden gedurende een week bewaard. Daarnaast bevatten de camera’s gezichtsherkenning, zodat eventuele verdachten gemakkelijk opgespoord kunnen worden door de politie. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het Utrechtse filmtheater 't Hoogt trekt in augustus en september de provincie in met het evenement Cinema Buiten. In samenwerking met de provincie en gemeente Utrecht organiseert het filmtheater openluchtfilmvoorstellingen op elf bijzondere erfgoedlocaties in de regio. De aftrap is vanavond bij Huis Doorn, waar de Franse film C'est La Vie! wordt vertoond, een komedie van de makers van kaskraker Intouchables. De film vangt aan na zonsondergang, om 21.30 uur. Let op: kaartverkoop gebeurt alleen online en kaartjes kunnen niet worden gereserveerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht