Volledig scherm
© U-OV

Nieuwe dienstregeling: meer spitsritten naar de Uithof

Bus- en tramreizigers in de provincie Utrecht krijgen binnenkort te maken met een nieuwe dienstregeling. Vanaf 9 december voeren Syntus en U-OV een hele serie wijzigingen door, die door de provincie Utrecht zijn goedgekeurd.

Op drukke lijnen zijn grotere bussen en vaker te verwachten, op rustige lijnen komen minder bussen langs vanaf december. Volgens de provincie zijn de keuzes gemaakt op basis van de meest actuele cijfers over bezetting. Ook zijn 1000 reizigers en reizigersbelangenorganisatie ROCOV ingezet om hun mening te geven.

Voorname wijziging van U-OV is het verplaatsen van de lijnen 2, 3, 18 en 28 van busstation Jaarbeursplein naar het nieuwe busstation Centrumzijde. Hierdoor moet de route van lijn 2 ook worden aangepast: voortaan wordt via de Catharijnesingel gereden, waar drie voormalige haltes weer in gebruik zijn vanaf december. Ook wordt het Smakkelaarsveld aangedaan.

Nacht- en Uithoflijn

Verder wordt het nachtnet aangepast. Behalve op zaterdagnacht rijden de bussen ook vaker op vrijdagnacht . Verder wijzigen routes van diverse nachtlijnen. Hierdoor moeten Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen beter bereikbaar worden. Op de nachtlijn Utrecht-Veenendaal wordt voortaan doorgereden naar Rhenen en Wageningen. Onderweg worden ook de haltes tussen Utrecht en station Driebergen-Zeist aangedaan. Nachtlijn 477 (naar Bilthoven, Maartensdijk en Hilversum) wordt opgeheven.

Verder is het voornemen om vanaf 13 juli (zomerdienstregeling) de Uithoflijn te laten rijden tussen de haltes Vaartsche Rijn en P+R De Uithof. Op weekdagen tussen 6.00 en 22.00 uur elke tien minuten een tram.

Syntus

Syntus Utrecht (streekvervoer oosten en westen provincie en stadsvervoer Amersfoort) voert ook wijzigingen door. Zoals bijvoorbeeld de veelbesproken en bekritiseerde aanpassing van de scholierenlijnen (646/647) uit Uithoorn en Mijdrecht naar het Driestar College in Gouda. Deze wordt ingekort tot station Woerden. Wel is deze wijziging uitgesteld tot juli, in plaats van invoer in december. 

Extra ritten van Syntus zijn te verwachten op spitslijnen naar de Uithof en op de lijn Uithoorn-Breukelen (lijn 130). Ook gaan in vakantietijd de lijnen 107 (Gouda-Utrecht) en 195 (Rotterdam-Utrecht) vaker rijden.

Alle overige aangepaste vervoerplannen zijn terug te vinden op de website van de provincie Utrecht.

  1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    De maat is vol voor veel Zeistenaren als het gaat om de verkeerschaos in het centrum. Ze demonstreren zaterdag. Ze lopen een tocht door Zeist, die begint bij De Klinker. Ook zal er op een later moment een petitie worden aangeboden aan de gemeente. Aanleiding voor de demonstraties zijn de vele files en omleidingen In het centrum. Een aantal straten zijn afgesloten voor autoverkeer en op meerdere plekken is de rijrichting omgedraaid, waardoor er chaos ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht