Volledig scherm
De nieuwe elektrische duofiets. © Ingrid Wendel

Nieuwe elektrische duofiets voor ouderen in Vleuten en De Meern

Een nieuwe elektrische duofiets moet ervoor zorgen dat ouderen in Vleuten en De Meern vaker buiten komen. De fiets komt te staan bij Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens.

Op de elektrische duofiets kunnen twee personen naast elkaar zitten. Je mag zelf trappen, maar je kunt ook de automaat zijn werk laten doen. De nieuwe fiets is bedoeld voor ouderen in Vleuten en De Meern.

De Vleutense Ingrid Wendel is de initiatiefneemster. Zij hoopt dat ouderen zo vaker buiten komen. Met behulp van verschillende fondsen wist zij de benodigde 10.000 euro te verzamelen. Zo kon zij de fiets kopen en de verzekeringen betalen.

De fiets is alleen bedoeld voor ouderen, en is vanaf deze maand beschikbaar op woensdag t/m zondag. Twee duo’s per dag kunnen de fiets ongeveer 2,5 uur gebruiken. Voor een rondje betaal je per duo 12,50 euro. Aanmelden kan via de website duofietsvleutendemeern.nl. 

  1. Fred Smit had een Audi en een dik salaris, totdat hij dakloos werd
    PREMIUM
    indebuurt

    Fred Smit had een Audi en een dik salaris, totdat hij dakloos werd

    Ooit had hij dure pakken, een Audi, een dik salaris en een goede managementfunctie. Maar dat alles hoort volgens Fred Smit (59) bij een vorig leven. Inmiddels is hij – na zelf een tijd dakloos te zijn geweest – eigenaar van stichting RECHTOP en helpt hij mensen zoals hij: daklozen die tussen wal en schip vallen qua regelgeving. Daarnaast geeft hij rondleidingen door Utrecht en laat hij mensen de stad door zijn ogen zien.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht