Volledig scherm
Luchtopname van de nieuwe zuidelijke ontsluitingsweg van bedrijventerrein De Liesbosch eind februari dit jaar. Onderaan het zand waarop de nieuwe weg en fietspad inmiddels zijn aangebracht. © Koen Laureij

Nieuwe fietsroute over De Liesbosch morgen open

Fietsers tussen Houten, Nieuwegein en Utrecht hebben er vanaf vrijdag een nieuwe route bij. Dan wordt het nieuwe fietspad over bedrijventerrein De Liesbosch opengesteld. Het biedt fietsers de gelegenheid de drukke en gevaarlijke Ravenswade te omzeilen.

Het nieuwe fietspad is onderdeel van de nieuwe ontsluiting van het bedrijventerrein. Daarvoor wordt een nieuwe aansluiting gemaakt vanaf het bedrijventerrein, ten zuiden van bouwmarkt Hornbach op de Laagravenseweg. De autoweg, die nog niet gereed is, moet de bereikbaarheid van het bedrijventerrein verbeteren. Nu is de Ravenswade de enige toegangsweg tot het gebied. Het verkeer staat daar geregeld vast. Met een tweede toegangsweg moet dat euvel verholpen zijn. Daarnaast komt er nog een extra toegangsweg bij het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo dat momenteel in aanbouw is.

Nieuw verkeerslicht

Als de nieuwe aansluiting op de Laagravenseweg gereed is, wordt ook de Ravenswade aangepakt. Ook hier is een vrijliggend fietspad voorzien. Het project betekent niet alleen een verbetering voor fietsers rond het bedrijventerrein. Wielrijders tussen Houten en Nieuwegein worden na openstelling van de nieuwe aansluiting voor auto’s geconfronteerd met een nieuw verkeerslicht. Vijftien jaar geleden werd een fietserstunnel onder de Laagravenseweg aangelegd om hen een vrije doortocht te bieden. 

De Fietsersbond voerde het afgelopen jaar actie voor behoud van de ononderbroken fietsroute. Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat voor het doortrekken van de tunnel onder de nieuwe kruising zeker 3,5 miljoen euro nodig is. De gemeenteraad van Nieuwegein drong er vorige maand in een motie bij de provincie Utrecht op aan alles op alles te zetten om deze tunnel te realiseren.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht