Volledig scherm
De nieuwe flat aan de Nijeveldsingel krijgt weer de herkenbare zigzaggevel. © Foto Portaal

Nieuwe flat aan de Nijeveldsingel houdt karakteristieke zigzag-gevel

De sloop van de flat aan de Nijeveldsingel in de Utrechtse wijk Hoograven is begonnen. De nieuwe flat aan de Nijeveldsingel krijgt straks weer dezelfde herkenbare zigzag-gevel met balkons. 

Volledig scherm
De oude flat aan de Nijeveldsingel. © Google Streetview

De sloop van de flat aan de Nijeveldsingel, maar ook die aan de Oudegeinlaan, Vronesteinlaan en Linschotensingel had nog wel wat voeten in de aarde. Een aantal bewoners maakte bezwaar tegen het plan van corporatie Portaal. Ze wilden liever renovatie dan nieuwbouw, omdat dan de huren minder stijgen.

Uiteindelijk heeft een meerderheid van de bewoners toch gekozen voor sloop en nieuwbouw. Voor een deel van de bewoners was dit een kans om met een stadsvernieuwingsurgentie naar een andere woning te verhuizen. De meesten van hen vonden elders een nieuw thuis.

Terugkeren

Er staan nu nog 37 voormalige bewoners op de lijst die willen terugkeren naar de nieuwbouw. Huurders die nog aan de Oudegeinlaan, Vronesteinlaan of Linschotensingel wonen, krijgen de kans om rechtstreeks naar de nieuwbouw door te schuiven. Het gaat om 53 huishoudens.  Andere woningen worden tijdelijk verhuurd. 

De bouwvergunning is verleend voor de Nijeveldsingel. Er komen 79 sociale huurappartementen. In de volgende fase komen eengezinswoningen in de plaats van de huidige maisonnettes aan de Oudegeinlaan. 

Terugkeerders en doorschuivers hebben de eerste keuze uit de nieuwbouwwoningen. De resterende woningen komen beschikbaar via WoningNet in het voorjaar van 2018. De appartementen worden vanaf eind 2018 opgeleverd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit jouw regio? Schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht