De Goyerbrug over het Amsterdam Rijnkanaal bij Schalkwijk. Hier moeten vier windmolens komen te staan, maar de Houtense politiek moet over de vergunning een nieuw besluit nemen.
Volledig scherm
De Goyerbrug over het Amsterdam Rijnkanaal bij Schalkwijk. Hier moeten vier windmolens komen te staan, maar de Houtense politiek moet over de vergunning een nieuw besluit nemen. © Koen Laureij

Nieuwe gemeenteraad Houten kan gelijk aan de bak: extra debat over windpark Goyerbrug

De gemeenteraad van Houten in nieuwe samenstelling is woensdagavond officieel geïnstalleerd en mag maandagavond meteen aan de bak met een extra raadsvergadering over een heikel onderwerp: Windpark Goyerbrug.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.